I vårt utstrakte land er det mange personer som ikke har spesielt god tilgang på fysiske butikker som selger bildeler, og det kan derfor være omfattende å få tak i de bildelene du trenger for å fikse bilen. Spesielt hvis du har problemer med den eneste bilen du eier som gjør at du ikke kan bruke den for å kjøre til nærmeste sted hvor det er mulig å kjøpe bildeler.

Postutlevering har man derimot i nærheten av de fleste steder, selv om man bor ganske avsidesliggende. Dette kan være ganske frustrerende for mange. Selv om man har en feil på bilen som ikke nødvendigvis er spesielt alvorlig, så kan man i mange tilfeller likevel ikke bruke bilen før det er fikset. Hvis det da tar lang tid før man har mulighet til å dra et sted hvor de selger bildeler, så må man ofte klare seg uten bil over lang tid. Det verste er jo selvfølgelig også at jo mer avsidesliggende man bor, jo mer trenger man en bil som fungerer da man gjerne må dra et stykke for å ordne det meste.

Men det er ikke bare lokasjon som forårsaker at noen får problemer med å få tak i de bildelene man trenger. Mange har også utfordringer med å få tiden til å strekke til. Hvis man jobber mye overtid og i tillegg har mange krav i hjemmet for å hjelpe barn med lekser og følge dem opp på andre måter, så kan det også være vanskelig å få hentet bildeler når man trenger det. En annen situasjon er om man har et spesielt bilmerke som ingen fører deler for lokalt. Alle disse situasjonene løses mye enklere når man kan kjøpe bildeler på nett.

Tilgjengelighet er et problem for mange

Tilgjengelighet er noe man tar for gitt når man bor på steder hvor man kan sette seg på en buss i 15 minutter for å komme til en klynge av bilbutikker og bildel-butikker. Da behøver man stort sett ikke bekymre seg for hvordan man skal få tak i det man trenger. Men Norge består ikke bare av tettsteder med inntil 10 bilbutikker rett i nabolaget. Mange i Norge bor på øyer utenfor landets langstrakte kyst, hvor mange er uten broforbindelse til fastlandet, eller på gårder langt inni landet hvor man må kjøre milevis på kjerreveier for å komme frem. De fleste som bor på denne typen steder har ikke en tilgang på bildeler i Norge hvor de kan få tak i det de trenger til bilen. Bildeler på nett gjør at man i stedet kan få tilsendt de delene man trenger til nærmeste postkontor eller til Post i butikk. Da har man delene lett tilgjengelig på kort tid.

Bildeler

Kjøpe bildeler når tiden ikke strekker til

Tid er noe de fleste aldri føler de får nok av. Når man får familie, hus og hage, og i tillegg begge foreldre må ha full jobb for å få hjulene til å gå rundt, så er det vanskelig å få tid til alt annet. Bildeler kan være en av de store utfordringene selv om de har åpningstider som er tilpasset at man kan komme etter arbeidstid, spesielt om man må kjøre et stykke for å komme til bildel-butikken. Bildeler på nett er redningen for tidsutfordringene.

Spesielle bilmerker

Spesielle bilmerker som er importert fra utlandet på grunn av at mange finner dem fasinerende, kan være kult å eie, men det kan være vanskelig å få tak i deler til dem. De lokale bildel-leverandørene satser i hovedsak på de vanligste merkene når de skal bestemme hva de skal ha på lager. Bildeler på nett er derimot ikke knyttet til lokale begrensninger.