Arbeidet til en psykolog

Psykolog som arbeider

Som utdannet psykolog har man studert hvordan mennesker tenker, hvordan hjernen funker, ulike følelser og hvorfor vi mennesker handler slik vi gjør i ulike situasjoner. I tillegg til dette går også store deler av arbeidet til en psykolog ut på å se sammenhengen mellom disse faktorene.

Det er gjennom å se de større sammenhengene og forstå hvordan tanker og følelser henger sammen med handling og symptomer, at mange klarer å finne en løsning på mange livsproblemer og psykiske lidelser.

En psykolog kan også gjennomføre undersøkelser og tester eller andre typer behandling. Hvilken behandlingsmetode som blir brukt vil avhenge av problemet til klienten, samt både klient og psykologens egne preferanser.

Klinisk psykologi

En klinisk psykolog har høy utdanning innenfor et spesialisert felt som tar for seg psykologisk behandling av ulike sykdommer og lidelser, slike lidelser kan være både mentale, følelsesmessige og atferds-relaterte. Det som skiller en …

Les hele innlegget

Et år med mange prøvelser for landets fiskerestauranter

landets fiskerestauranter

Hva skal til for å drive en vellykket fiskerestaurant? En av de aller viktigste tingene er at en klarer å holde på kundene. Man må kunne få en ny kunde til å komme tilbake til restauranten, og klarer man ikke det så skal det en del til for å klare å fortsette over tid. Dette er i hvert fall sant når det kommer til spisesteder her i landet. Det spiller ingen rolle om det er snakk om fiskerestauranter eller en hamburgersjappe.

Hvor mange overlever året 2020?

Enkelte bransjer har virkelig fått gjennomgå som en del av konsekvensen av pandemi, munnbind og sosial nedstenging. Spørsmålet om hvor mange som har klart å overleve vil bli besvart utover våren dette nye året. Bransjer som har vært særdeles påvirket:

Restauranter og barer Reiselivsnæringen Hotell og andre typer overnattingssteder Flyselskaper

Det har vært svært vanskelig for mange å klare …

Les hele innlegget

Rusproblem – Ikke bare narkotika

Rusproblem

Rus og avhengighet følger ikke bare med bruk av narkotiske stoffer. Lengre behandlinger for sykdommer og skader kan skape problemer for mange med hyppig bruk av forskjellige medisiner. Uten den rette oppfølging kan dette vedvare lenge etter at behandlingen krever det. Alkoholavhengighet har et større omfang enn narkotika. Da dette er et lovlig rusmiddel er det også store mørketall innenfor alkoholmisbruk.

Medisinsk avhengighet

Når man har fått skader eller sykdom som krever medisiner mot smerter, for eksempel, kan man få utfordringer også etter behandlingen. Medisinsk avhengighet er et problem for mange og man har ofte ikke annet valg enn å benytte medisiner med risiko for dette. Store smerter er ikke lett å leve med og smertestillende kan være helt nødvendig. Flere behandlinger av sykdommer innebærer også bruk av medikamenter som er vanedannende. Mange kan også få problemer med reseptfrie medikamenter. Disse er lett tilgjengelige og …

Les hele innlegget