Nye EU regler gjør at merkeverksteder mister eneretten til å reparere bilen din. Tidligere kunne man miste garantien om man brukte uautoriserte verksteder og uoriginale deler, men nå vil de nye reglene gjøre at andre deler kan være like bra.

Kvaliteten kan være like bra fra annen leverandør

I henhold til de nye EU reglene er ikke lenger merkeverkstedene de eneste som kan reparere bilen din for å at du beholder garantien. Det er nå åpnet for at andre verksteder skal ha tilgang på spesifikasjoner om delene slik at de er i stand til å foreta reparasjoner uten at eieren mister garanti på bilen. Kvaliteten kan dermed være like bra fra en annen leverandør. Man behøver ikke bruke merkeverkstedet for å få tilgang til fullt kompatible bildeler av god kvalitet. Kvalitetsdeler til bil kan du nå f.eks handle på www.BildelerButikk.Co.No. Dette gjør at markedet for bildeler er mer konkurranseutsatt og du får muligheten til å redusere utgiftene til ditt bilhold.

Merkeverksteder må gi fra seg spesifikasjoner om bildelene

Autoriserte verksteder kunne tidligere argumentere for at de hadde de eneste delene som var av god nok kvalitet for din bil. Om du ikke benyttet disse delene ville du miste garantien på bilen. De nye EU reglene sier at det nå er opp til forhandler å bevise om du har benyttet deler av dårlig kvalitet for at garantien skal kunne trues. Etter at nå merkeverkstedene må gi fra seg spesifikasjoner om delene, kan du få like bra deler andre steder. I mange tilfeller vil du bli tilbudt akkurat de samme delene fra andre leverandører. Alle bilmerker benytter underleverandører for mange av delene og disse tillates også solgt gjennom andre kanaler.

Det er flere muligheter i dag for å få reparert bilden din enn å benytte merkeverkstedene og du vil likevel ivareta betingelsene for garantien. Ved å undersøke litt i forkant kan du spare mye penger på reparasjon av bilen fremover.