Det er naturlig å være skeptisk til å bruke produkter som ellers brukes av eksperter for å gjøre et kosmetisk inngrep på sin egen kropp, og det er bare sunt å stille spørsmål til slikt. Men akkurat når det kommer til tannbleking, så er det ingen grunn til bekymring. For selv om mange tannleger helt sikkert vil fortelle deg at det er både tryggere og at du får bedre effekt av å utføre tannblekingen hos dem, så er realiteten en helt annen.

Det er nemlig hundre prosent trygt å bleke tennene selv, og det er ingen risiko forbundet med det. Faktisk så har flere tannleger i nyere tid gått ut i media og sagt at de heller anbefaler at man gjør tannblekingen selv fremfor å få tannlegen til å gjøre det.

Senest var det tannlege Lillian P. Hajdu som i en kommentar til det norske nettstedet Klikk.no sa at hun anbefalte nordmenn å bleke tennene selv hjemme. Hvorfor? Det kan du nå lese videre om i denne artikkelen.

Færre bivirkninger ved hjemmebleking

En av de fremste grunnene til at man bør bleke tennene selv, er fordi det resulterer i færre bivirkninger. Den vanligste bivirkningen ved tannbleking er irritasjon på tannkjøttet underveis i behandlingen, men det er svært få som opplever dette. Ved en behandling hos tannlegen er dog dette tallet mye høyere, noe som først og fremst kommer av at det er sterkere produkter som benyttes her.

Det er nemlig kun tannleger som kan bruke slike sterke produkter for intensiv behandling, mens hjemmeproduktene som du kan kjøpe på nettet er langt mildere.

Det faktum at produkter for å bleke tennene selv har et mye mildere innhold, gjør også at det ikke finnes noen risiko ved bruk av de. Samtidig så fører det også til en lengre behandling – gjerne må man bruke 14 dager for å oppnå maksimalt resultat når man bleker tennene selv. Til sammenligning så kan en intensivbehandling hos tannlege være nok.

Men til gjengjeld så koster sistnevnte mange tusenlapper mer, og det å bleke tennene selv blir tilnærmet gratis hvis man sammenligner. Samtidig så er det heller ikke noen ulempe at resultatene kommer gradvis. På denne måten så kan man selv se utviklingen og hvordan tennene blir hvite, og det er slettes ikke sikkert at du trenger en behandling på 14 dager.

Hvis man merker at man reagerer på produktene så kan man også gi seg når som helst, slik at tannbleking absolutt må anses som den tryggeste måten å gjøre det på.

Noen forholdsregler bør man ta

Selv om det anses som trygt å bleke tennene hjemme, så er det viktig å ta noen forholdsregler. For det er slettes ikke alles tenner som holder den samme kvaliteten, og man bør for eksempel ikke bleke tenner dersom man har hull eller gamle plastfyllinger.

Ikke bør man heller bruke tannblekeprodukter hvis man har særdeles syreskadet emalje, ettersom dette ikke vil være bra for tannkjøttet og vil også kunne påvirke resultatene. Har man sår i tannkjøttet eller lignende, så vil det heller ikke være lurt å bleke tennene før dette har gått over.

Er man veldig usikker på noen av de ovennevnte punktene, så vil det ikke koste all verden for en kontroll hos tannlegen. Men de aller fleste vil selv klare å vurdere om tennene er «skikket» til tannbleking eller ei, og hvis du sjekker de ovennevnte tingene, så vil du som regel ikke ha noen problemer med å bleke tennene selv hjemme.